Vaar het hoekje om naar Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

Vanuit Marina Rijnsburg vaart u eenvoudig naar de Zwaaikom in Katwijk. Hier kunt u de boot aanmeren bij de dagsteigers en binnen vijf minuten loopt u het levendige centrum van Katwijk in.

Vaart u richting Leiden dan komt u langs Rijnsburg en Valkenburg. Neem een kijkje in mooie tuintjes of vaar naar de leukste waterspeeltuin van Valkenburg. Hier kunnen kinderen klimmen, klauteren, zwemmen en vlot varen!

Ontdek Leiden met de sloep!

Wist u dat Leiden maar liefst 28 km aan grachten en singels heeft? De stad heeft, na Amsterdam, het meeste water stromen binnen haar poorten. U vaart langs musea, Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels.

Bij gezellige terrasjes aan het water kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Dankzij voldoende sloepensteigers kunt u de sloep eenvoudig aanmeren. Bovendien is er elke woensdag en zaterdag een markt in de binnenstad en heeft Leiden veel leuke winkels.

Beleef Kaag & Braasem

Rust, ruimte en ontspanning! Op nog geen half uur varen liggen de Kagerplassen. Een mix van water en eilandjes dat zich kenmerkt door een landschap van weilanden en molens. Hier kunt u genieten van weidse uitzichten en een typisch Hollands landschap.

Het Braassemermeer maakt samen met de Kagerplassen, Wijde AA en Westeinderplassen deel uit van de Hollandse Plassen. Vaar naar de Braassem en beleef de wind en het ritme van het water.

Recreëren bij de Vlietlanden en ’t Joppe

Recreatiegebied Vlietland is een aantrekkelijk recreatie- en watersportgebied. Het vaargebied ligt tussen Leiden en Leidschendam. Het wordt gevormd door meren van in totaal ongeveer 130 hectare. U vindt er diverse aanlegmogelijkheden, strandjes en meerdere restaurants/paviljoens.

Op nog geen half uur varen van de jachthaven ligt ’t Joppe. Een ideale plek om even aan te meren voor een picknick of een verfrissende duik. Bij ’t Joppe vindt u namelijk een zwemstrandje met speel- en ligweiden.